Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
32 °C 21%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Το κόλπο με τις χωματερές
Ημερομηνία: Σήμερα 26/6/2025, 06:16 - Εμφανίσεις: 8



Σοβαρές καταγγελίες για παράνομη εισαγωγή μολυσμένων αγγουριών από χωματερή στην Ελλάδα έκανε ο Ιβάν Καμπούροφ, αναπληρωτής πρόεδρος της Ένωσης Θερμοκηπιακών Παραγωγών της Βουλγαρίας.

Όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα Αγρο Телеграф, “αγγούρια που είχαν πεταχτεί σε χωματερή μετά από ψεκασμό με ισχυρά εντομοκτόνα φέρονται να μεταφέρθηκαν στη Βουλγαρία και να διατέθηκαν προς πώληση στη λαχαναγορά του Καρνάλοβο στην τιμή των 0,60 λέβα το κιλό, όταν οι πρώτες βουλγαρικές παραγωγές πωλούνταν στα 2 λέβα.

Σύμφωνα με τον Καμπούροφ, αυτό δεν είναι μεμονωμένο συμβάν, αλλά συνηθισμένη πρακτική, στην οποία εμπλέκονται διακινητές που «καθαρίζουν» τις ελληνικές θερμοκηπιακές μονάδες από απορρίμματα μετά τη λήξη της καλλιεργητικής περιόδου.

Τα φυτά, τα οποία έχουν υποστεί χημική επεξεργασία και πρέπει να καταστραφούν, αντίθετα διοχετεύονται στη βουλγαρική αγορά, προκαλώντας κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και αθέμιτο ανταγωνισμό για τους τοπικούς παραγωγούς.

Ακόμη χειρότερα, όπως υποστηρίζει, πολλά από αυτά τα προϊόντα επανασυσκευάζονται και πωλούνται ως «βουλγαρικά» σε υψηλότερες τιμές, χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο ή τιμωρία.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ο Καμπούροφ καταγγέλλει και τις ταπεινωτικές συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται μικροί και μεσαίοι παραγωγοί στις λαχαναγορές.

Από τις 3:30 π.μ.

περιμένουν να πουλήσουν τα προϊόντα τους, συχνά καθισμένοι σε σκαμνί δίπλα σε ένα κιβώτιο, ενώ περιφρονούνται από «εμπόρους» που τους προσβάλλουν και παζαρεύουν προσβολές, αγοράζοντας σε τιμές εξευτελιστικές.

Το αποτέλεσμα είναι να χάνεται κάθε κίνητρο παραγωγής και ανάπτυξης, καθώς ο κόπος του αγρότη πωλείται κάτω από το κόστος, και η υπεραξία καταλήγει στους μεσάζοντες.

Ο προτεινόμενος νέος Νόμος για την Ιχνηλασιμότητα της Διατροφικής Αλυσίδας, που είναι σε δημόσια διαβούλευση έως τις 14 Ιουλίου 2025, δίνει κάποια ελπίδα.

Σύμφωνα με τον Καμπούροφ, εάν εφαρμοστεί σωστά, θα θέσει όρια στα περιθώρια κέρδους: ο παραγωγός πρέπει να πουλά πάν...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
32 °C 21%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies